Web Liska

B&B Budapest, Ingatlanfejlesztő, Befektetési és Fenntartó Zrt. ingatlanok bérbeadásával, befektetéssel, hasznosítással foglalkozik. Szeged -en és környékén saját tulajdonú ingatlanok bérbeadása. Ingatlan, ingatlanok, üzlethelyiség, irodaház, ipari centrum, raktár, nyomdaipar, üzletház, autókereskedés, mosoda, fittnes, magánklinika, orvosi rendelő, egészségügy, oktatás, bérbeadó, bérbeadás, bérlet, tartósbérlet, kiadó, Szeged, Csongrád megye.

Általános szerelési útmutató

A fürdőszoba tervezésnél sok részletre kell figyelni, ehhez szeretnénk segítséget nyújtani néhány javaslattal és ötlettel. Ezek hasznos információként szolgálhatnak, a későbbi, helyes beszereléshez és felhasználáshoz.

A termékeink egy részét, a szállítási és raktározási sérülések megakadályozása miatt egyedileg is csomagoljuk, e csomagolóanyagok eltávolítását követően, felhasználást és szerelést megelőzően minden esetben ajánlatos megvizsgálni a termék épségét. Felmerülő probléma esetén, kérjük számlával együtt, vigye vissza a kereskedőhöz a terméket, a gyors kivizsgálás és ügyintézés érdekében.

Termékeink fallal, illetve padlóval érintkező felületei síkok, ezért megfelelő felfekvés csak teljesen sík fal, illetve padlófelület esetén biztosítható. Annak érdekében, hogy elkerüljük a termékek helytelen felerősítéséből eredő meghibásodásokat, töréseket, a padló és a fal érintkező felületeinek egyenetlenségeit ki kell egyenlíteni.

Erre a célra használható kiegyenlítő másszák:
- fugázó mássza,
- rugalmas (szilikon) massza.

Nem alkalmazható gipsz, plasztikus kitt, vagy más kötés után térfogatnövelő ragasztóanyag, mert azok a termékek törését okozhatják.
Valamennyi termék szakszerű, megfelelő stabilitást biztosító rögzítése csavarozással történik.

Figyelem!

Tilos a terméket "bebetonozni" cementhabarcs ágyba ültetni, vagy más rugalmatlan kötést eredményező ragasztóanyaggal rögzíteni!

A kiegyenlítő masszát közvetlenül a szerelés előtt a termék érintkezési felületére kell felhordani. A későbbi leszerelés megkönnyítése érdekében célszerű a fal vagy padló termékkel érintkező felületet, leválasztó anyaggal (pl.: zsiradék vagy szappan) nagyon vékony rétegben bekenni.

A felerősítő csavarokat olyan erővel kell meghúzni, hogy a kiegyenlítő massza körben kinyomódjon. Ezután a felesleges masszamennyiséget el kell távolítani, és meg kell várni a mássza megkötését. Csak ezután szabad a csavarokat véglegesen meghúzni, mindkettőt azonos erősséggel.

A kézikönyvben megadott méretek mm-ben szerepelnek és minden estben a kész, burkolattal ellátott fal, ill. padló síkjától értendők.

Figyelem!

A víz- és szennyvízvezetékek csatlakozásainak kialakítása előtt ellenőrizzék a sarokszelepek és szennyvízelvezetők ábrákon megadott csatlakozási méreteit!

A rögzítő részek kiválasztását, az általunk biztosított szerelési útmutató segíti.
Semmi esetre sem szabad a fém alátéteket közvetlenül a kerámiára fektetni, hanem közé műanyag, vagy gumi alátetet kell helyezni.

A felfekvő felületeknek a falon, vagy a talajon sík és nyomásálló felületeknek kell lenni.

Termékeink felrögzítésénél figyelembe kell venni a rögzítő felületek, falak terhelhetőségét és ezért a nem megfelelő teherbírású falaknál, gipszkartonoknál, stb. teherviselő elemeket kell alkalmaznunk.

A szerelési adatokat a legfrissebb ismeretek alapján dolgoztuk ki. Szerelés előtt kérjük, olvassa át figyelmesen a szerelési kézikönyv vonatkozó részeit! Amennyiben termékeink felszerelésével kapcsolatban bármilyen kérdése van, esetleg a munka során még nem ismert modellváltoztatásokat észlel, vagy új termékkel találkozik, a hibás szerelés elkerüléséhez ajánljuk, hogy az aktuális szerelési méreteket igazoltassa vissza cégünknél, vagy hasonlítsa össze a jelenleg is gyártásban lévő termékünkkel.

 


InterStat.hu