Kiemelt partnereink
Törzsasztal Borászati Gasztronómiai és Idegenforgalmi portál
Cimkék: bor, borász, borászok, borászat, borászatok, borkóstoló, borvidék, borvidékek, vörös bor, fehérbor, pince, pincék, pince, pincészetek, pincelátogatás, Villány, Siklós, Eger, Tokaj, Tokajhegyalja, Tolcsva, Balaton, Bock József, Bock Pince, Gróf Degenfeld, Szőlőbirtok és Pincészet, Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok és Pincészet, Kál-vin Pince - Mákvirág Borház Révfülöp, Varga György, Tolcsva Bor Kft. - Sajgó Pince, Sajgó Gábor, Thummerer Pince, Thummerer Vilmos, Egerszalók, Varsányi Pince, Debrő, Verpelét, Gere Tamás és Zsolt, SZIGETVIN Kft, Szigetcsép, Szende Pince, Szende Gábor, Szent Anna Borház, Komáromi Ferenc, Szőlősgyörök, Barátcsuha Borház, Nagy Imre, Balatonakali, Salánki Pince, Salánki Sándor, Aszófő, Tiffán Ede és Zsolt
Bock Pince és Panzió VillányA Bock Pince 1996 óta foglalkozik vendéglátással, egyúttal aktív részese a villányi borturizmusnak is. A Bock család takarosan újjáépített borháza meleg barátsággal várja a kóstolásban megfáradt borbarátokat. A Villány központjában található Bock Pince Panzió 17 klimatizált, színes televízióval és telefonnal felszerelt szobával rendelkezik. További részletek! |
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok és PincészetA Tokaj-Hétszőlő birtokhoz tartozik a Dessewffy kastély, a város legpatinásabb épülete. A XV. század elején épült pince, a Rákóczi Pince, mely Hegyalja legtágasabb földalatti terme a maga 28 m-es hosszával, 10 m-es szélességével, és 5 m-es magasságával. A magyar történelem egy darabja: 1526-ban Szapolyai János királlyá jelölésének helyszínéül szolgált. Ma borkóstolóval egybekötött pincelátogatásra várják az ide érkező turistákat. A főtéren található, a Rákoczi Pince lenyűgözõ méretű lovagterme, amely egyszerre 100 vendég fogadására alkalmas, pincelátogatással egybekötött borkóstolásra van lehetõség. További részletek! |
Tolcsva Bor Kft. - Sajgó PinceA Sajgó család munkájának
célja, a TOKAJI bornak, mint különleges kincsnek a
megőrzése, a tradíciók továbbadása,
a tokaji borok megismertetése és megszerettetése szerte a világon,
hogy a Tokaj-Hegyalján termelt borok valódi értéküknek
megfelelő
rangra emelkedjenek! A Sajgó Család termékeit
pincészetünkben megkóstolhatják. A borkóstolás
mellé ajánljuk a falusi turizmust kedvelõknek
2 szobás vendégházunkat (összesen 7 fő részére).
Szeretettel ajánljuk borainkat
és várjuk borkedvelõ és kiránduló
vendégeinket. További
részletek!
|
Thummerer PinceA Thummerer
Pince 18 éve szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó családi
vállalkozás, amely az Egri Borvidéken elhelyezkedő közel 80 hektár
saját telepítésű szőlőterület terméséből készíti borait. |
Varsányi PinceA Varsányi Pincészetben a XXI. század technológiájával feldolgozott, érett, kiváló minőségű termésből készült Hárslevelű, Muskotály, Olaszrizling, Chardonnay, Rosé borok megőrzik a szőlő gyümölcsösségét, illat és zamatanyagát, de a tölgyfahordós érlelés után lepalackozott Bikavér, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos bársonyosan titokzatos borai is méltán keresettek. Kitűnő boraink híressé teszik Verpelétet. Sok szeretettel várják kedves vendégeiket borkostolókra a Varsányi Pincészetebe. További részletek! |
Gere Tamás és ZsoltJelenleg 20 hektáron gazdálkodunk. Ültetvényeink Villány,
Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. |
Barátcsuha BorházA Barátcsuha Borházat Nagy Imre borász és családja hozta létre Balatonakalin. A Borház a termőhely jellegzetes fajtájából készíti borait. Forgalmazott borok: Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Muskat Ottonel, Rose, Merlot. A szőlőtermelés kifejezetten a borok jobb minőségének elérését szolgálja. Alacsonyabb tőke termelés, késői szüret biztosítja a kiváló minőséget. A november végi - decemberi szüretelésű "Olaszrizling" valamint a pincészet nevét adó régi szőlőfajta a " Barátcsuha" kiemelkedő minőséget biztosít. További részletek! |
Salánki PinceA Családi Borgazdaságot 1973-ban alapították a tihanyi-félszigeten.
Borok palackozását 1985-óta végezik. Birtok nagysága jelenleg 20 ha
. |
Béla Borászat ImrehegyBorászatunk családi vállalkozásban működik 1991 óta Imrehegyen. Borainkat saját szőlőtermésből, illetve Imrehegyen és környékén termelt, felvásárolt szőlőből készítjük az imrehegyi Káptalani pincészetben. Az épület ma műemlékvédelem alatt áll. Saját szőlőterületünk 35 ha, értékesebb fajtáink az Olaszrizling, az Irsai Olivér, a Cserszegi Fűszeres, a Kékfrankos, a Zweigelt és a Pinot Noir. Új ültetvényeink Nektár, Cserszegi Fűszeres, Pinot Noir és Cabernet Sauvignon fajtákból állnak. Családunk rendelkezik saját borpalackozó üzemmel, amely évi 2-2,5 millió palack töltésére képes. Amennyiben boraink felkeltették érdeklődésüket, keressék fel pincészetünket! További
részletek! |
Tiffán Ede és ZsoltAz eggyik legnagyobb tekintélyű borász, illetve
borászat Villányban. Tiffán Ede az elsok között kezdett el minoségi palackozott
borokat készíteni már a '80-as évek végén, és elsoként vehette át "Az Év Bortermeloje" díjat
1991-ben. Jó pár éve már fiával, Zsolttal együtt írják tovább a pince történelmét. |
Palánk Borház SzegedA közelmúltban megnyílt Palánk Borházban teljes borélményben részesülhetnek az igényes borbarátok. |
Pócz PincészetA Pócz Pincészet 1991-ben lett alapítva, de a család szőlőtermesztéshez, borkészítéshez való kötődése generációkra vezethető vissza. Gyermekkorom -,,lovas kocsis", szalonnasütős- szüreti élményei meghatározták és megalapozták felnőtt életemet. A szellemi muníciót a Jászberényi Kertészeti Szakközép és a Gyöngyösi Kertészeti Főiskolán kaptam, ahol 1975-ben szereztem szőlész-borász diplomát. Gyakornoki éveimet a Balatonboglári ÁG-ban töltöttem, ahol később szaktanácsadóként dolgoztam. 1984-től 1990-ig a balatonlellei TSZ főkertésze voltam. 1991-től egyéni gazdálkodóként főállásban szőlőtermesztéssel, szőlőoltvány készítéssel és borászkodással foglalkozom, mint családi gazdálkodó. Ebben a munkában segítségemre vannak gyermekeim, Szilvia, Attila és nem utolsósorban párom, Katalin. További
részletek! |
Polgár PincészetA Polgár Pincészet neve immár 15 éve jelent egyet a minőségi borok termelésével. |
Főoldal
(A Törzsasztal Borászati, Gasztronómiai és Életstílus Videómagazin nyitó oldala.)
- Frankóságok
(Frank Sándor Venesz díjas mesterszakács, a Roosevelt téri és a Fehértói Halászcsárda tulajdonosa videóreceptek formájában mutatja be a hal és egyéb ételek elkészítésének módjait.)1 Kemencés receptek
Kemencés szatymazi túrós lepény - recept
Kemencés töltött káposzta - recept
Kemencés tepsis rakott harcsa - recept
Kemencés báránycsülök - recept
Márton-napi káposztástésztával töltött liba kemencében megsütve - recept
Kemencében sült biolekváros kifli - receptGrillezett mozzarella - recept
Roston sült tengeri gyümölcsök - recept
Vegyes grill húsok - recept
Fogasfilé roston grill zöldségekkel - recept
Grill báránycombfilé - recept
Roston sült halak a Tiszából, Dunából és a tengerből - recept
Süllőfilé roston - recept
Grill kacsamell juhtúróval töltött burgonyával - recept
Fogas roston, zöldséges pennével - receptKemencés báránycsülök - recept
Mézes báránycsülök - recept
Egészben sült bárány - recept
Báránycombfilé friss zöldségekkel - recept
Grill báránycombfilé - recept
Bárány kotlett rozmaringos puliszkával - receptMárton-napi káposztástésztával töltött liba kemencében megsütve - recept
Joghurtos zöldség csusza tésztába csomagolva, libamájas gombával - recept
Ropogósra sült pecsenye kacsa - recept
Tanyasi kakaspaprikás - recept
Libamájjal töltött jércemell - recept
Darált dióba mártott petrezselymes libamáj - recept
Mandulás jércemell - recept
Grill kacsamell juhtúróval töltött burgonyával - recept
Filézett csirke parmezános bundában - recept
Csirkemell filé aszalt szilvás rokfort töltelékkel - recept
Almás sajtos jércemell - receptKemencés tepsis rakott harcsa - recept
Roston sült tengeri gyümölcsök - recept
Sörtésztába mártott halfilé - recept
Harcsafilé bakonyi módra, túrós csuszával - recept
Rákfarok egyedi bundában - recept
Pácolt lazacfilé - recept
Fogasfilé roston grill zöldségekkel - recept
Lazacfilé harcsamájas, gombás, kapros raguval - recept
Káposztás harcsa - recept
Halpaprikás - recept
Bajai halászlé recept
Szegedi Halászlé - recept
Parajjal töltött fogas - recept
Egészben sült süllő - recept
Szegedi haltepertő - recept
Roston sült halak a Tiszából, Dunából és a tengerből - recept
Süllőfilé roston - recept
Tengeri halétel különlegesség garnélával - recept
Fogas roston, zöldséges pennével - recept
Pórélevélbe göngyölt fogas filé - recept
6 Kemencés Márton-napi káposztástésztával töltött liba - recept
7 Kemencében sült biolekváros kifli
8 Kemencés szatymazi túrós lepény - recept
9 Joghurtos zöldség csusza tésztába csomagolva, libamájas gombával - recept
10 Csongrádi töltött szűzpecsenye leveles tésztába csomagolva - recept
11 Kemencés töltött káposzta - recept
12 Kalács tésztába csomagolt kötözött sonka főtt tojással töltve - recept
13 Kemencés tepsis rakott harcsa - recept
14 Disznótoros és tepertős pogácsa - recept
15 Kemencés báránycsülök - recept
16 Mézes báránycsülök - recept
17 Báránykorona zöldségtoronnyal, paradicsom raguval - recept
18 Ropogósra sült pecsenye kacsa - recept
19 Grillezett mozzarella - recept
20 Desszert kompozíció - recept
21 Tanyasi kakaspaprikás - recept
22 Parajos penne mozzarella sajttal - recept
23 Roston sült tengeri gyümölcsök - recept
24 Vegyes grill húsok - recept
25 Egészben sült bárány - recept
26 Sörtésztába mártott halfilé - recept
27 Harcsafilé bakonyi módra, túrós csuszával - recept
28 Rákfarok egyedi bundában - recept
29 Libamájjal töltött jércemell - recept
30 Pácolt lazacfilé - recept
31 Fogasfilé roston grill zöldségekkel - recept
32 Darált dióba mártott petrezselymes libamáj - recept
33 Pácolt nyúlgerinc karamellizált gyümölcsökkel - recept
34 Báránycombfilé friss zöldségekkel - recept
35 Mandulás jércemell - recept
36 Grill báránycombfilé - recept
37 Lazacfilé harcsamájas, gombás, kapros raguval - recept
38 Bajai halászlé recept
39 Káposztás harcsa - recept
40 Halpaprikás - recept
41 Szegedi Halászlé - recept
42 Parajjal töltött fogas - recept
43 Egészben sült süllő - recept
44 Szegedi haltepertő - recept
45 Roston sült halak a Tiszából, Dunából és a tengerből - recept
46 Süllőfilé roston - recept
47 Óriás túrógombóc - recept
48 Habos-mákos palacsinta meggymártással - recept
49 Grill kacsamell juhtúróval töltött burgonyával - recept
50 Tengeri halétel különlegesség garnélával - recept
51 Bárány kotlett rozmaringos puliszkával - recept
52 Karpaccsó (Carpaccio) - recept
53 Pórélevélbe göngyölt fogas filé - recept
54 Filézett csirke parmezános bundában - recept
55 Fogas roston, zöldséges pennével - recept
56 Csirkemell filé aszalt szilvás rokfort töltelékkel - recept
57 Almás sajtos jércemell - recept
- Gasztro-folklór
(Barta László az Algyői Halászcsárda tulajdonosa a hazai és a nemzetközi gasztronómia történetének világába nyújt betekintést. Előadásaiban neves irodalmi személyiségek, művészek, festők gasztronómiához fűződő viszonyáról is mesél.)
- Látogatás Blaha Lujza konyhájában
- Jókai Mór és a gasztronómia
- Krúdy Gyula és a gasztronómia
- Magyar reneszánsz konyha - Mátyás király
- Móra Ferenc és a gasztronómia
- Mikszáth Kálmán az ízek birodalmában
- Petőfi Sándor a konyhában
- Újházy Ede és az Újházy tyúkhúsleves
- Lautrec és az édes élet
- Pierre-Auguste Renoir és a gasztronómia
- Pablo Ruiz Picasso és a gasztronómia
- A füstölés története, módszerei
- Farsangi népszokások és ételek
- Húsvéti népszokások, ételek, receptek
- Szüreti népszokások, hagyományok és ételek
- Márton napi libator, hagyományok, receptek
- Karácsonyi népszokások, hagyományok, ételek, receptek
- A halételekről - a halfogyasztás története
- Tiszai halászat
- Levesek 1.
- A gulyásleves
- A csárdák régen és ma
- A régmúlt kávéházai - a kávéházak tündöklése
- A só
- A paprika története 1.
- A paprika története 2.
- Fűszertörténet 1. rész
- Fűszertörténet 2. rész
- A kenyér szerepe a gasztronómiában
- A tarhonya a magyar konyhában
- A spárga
- A fröccs
- Vadételek A Szegedi Stüszi Vadász Étteremből
Fűszerek
A sóHíres emberek és a gasztronómia
Magyar reneszánsz konyha - Mátyás királyÚjházy Ede és az Újházy tyúkhúsleves
Gundel Károly és a gasztronómia
Gundel János és a gasztronómia
Látogatás Blaha Lujza konyhájában
Pierre-Auguste Renoir és a gasztronómia
Pablo Ruiz Picasso és a gasztronómia
Mikszáth Kálmán az ízek birodalmában
1 Afrikai harcsafilé roston grill zöldségekkel
2 Vaddisznó pörkölt bográcsban
3 Pásztorábránd zöldségekkel
4 Vaddisznó szűzérme csipkebogyómártással
5 Fácánmell filé szatmári módra
6 Tűzdelt őzcomb Stüszi Vadász módra
7 Cipóban tálalt sült csülök káposztával
8 Csirke csíkok csípős szósszal, tócsnival tálalva
9 Fokhagymás, mustáros harcsa tócsnival
10 Fácánmell vadász módra bodzamártással, forgatott burgonya
11 Csirkemell filé almával, burgonyapürével
12 Egészben sült pisztráng kapros rákraguval
13 Őzgerinc Vilmos vadász módra
14 Vadkacsa mézes narancsmártással
15 Tűzdelt vadnyúlcomb zsemlegombóccal
16 Vaddisznó szűzérme őzlábgombával
17 Faszénparázson sült vaddisznó karaj grill zöldségekkel
18 Faszénparázson sült őzgerinc grillezett gombával
19 Szarvashátszín színesbors mártással, burgonyakrokettel
20 Vaddisznó karaj, mádi borász kedvére
- A Pálinka
- Éttermek - Hotelek - Panziók
Borostyán Birtok
Fehértói Halászcsárda és Panzió
Illés Panzió-Stüszi Vadász Étterem
SZENT ISTVÁN ÉTTEREM ÉS BOROZÓ
ÚTKAPARÓ CSÁRDA - PROTOCOLL PARTY SERVICE
Wok n' Go - Kínai gyorsétterem a szegedi passzázson
- Neves vendéglátósok
- Perzsa szőnyegek
- Antikvitás - Műkincs
- Óra mánia
(Az Időzóna Óraszalon támogatásával az üzletben kapható óramárkák történeténete írásos és videó formájában.) - Magunkról
- Kontraszt -
Riport filmek érdekes, különleges embertekről
- Leisure Time
- Bannercsere
- A Vylyan Pince Hírlevele
- Kapcsolat
- Sztárinterjúk
(Neves hazai közéleti személyiségekkel készült riportok videón)- Benke Laci bácsi
- Náray Erika
- Csuha Lajos
- Székhelyi József
- Eszterházy Péter
- Havas Henrik
- Nagy Bandó András
- Rókusfaly Pál
- Ihos József
- Galkó Bence
- Müller Juli
- Janik László
- Vágó István http://www.torzsasztal.com/sztarinterjuk/benke-laci-bacsi.html
- Partneroldalak